02 de setembre 2009

Triumvirate: un joc de cartes senzill i interessant

Avui us volem presentar un joc de cartes senzill, ràpid i interessant, del qual hem traduït les regles: Triumvirate


Triumvirate és un joc creat per Travis Worthington i publicat en tiratges molt petits i sobre la marxa a través d'Indie Boards & Cards, una empresa que no publica jocs directament sinó que ajuda en el procés d'edició i publicació a autors independents.

Es tracta d'un joc de cartes de guanyar bases a la manera tradicional i per a dos jugadors. Però la particularitat és que és un joc de bases indirecte, és a dir, el guanyador no és qui guanya més bases. Les cartes estan agrupades en tres pals i després de cada mà els jugadors poden reservar determinades cartes d'un dels pals. Aquestes cartes reservades els donaran els punts al final de la partida, però només si són del mateix pal que el pal que ha guanyat més mans. És a dir, els jugadors han de fer guanyar el pal per al qual estan apostant més fort, per al qual s'estan reservant cartes, però és clar, com més fortes siguin les cartes que un jugador es reserva d'aquell pal, menys força tindrà per fer guanyar bases amb aquell pal.


El joc acaba de sortir del forn: les primeres 70 unitats es van imprimir el dia 1 de setembre. Com podeu suposar ja estan esgotades, però en Travis Worthington en farà més tiratges ben aviat, segurament de cara a l'octubre. Les regles del joc estan en llatí (!), anglès, francès i alemany. N'he fet la versió catalana, que es pot demanar a l'autor que l'adjunti gratuïtament quan es compra el joc. Ben aviat també la penjarem aquí, quan en Travis ens doni permís.

Encara no he provat el joc (encara no ha travessat l'Atlàntic!) però tinc la impressió que serà un bon filler, ràpid (uns 15 minuts) i amb una certa gràcia pel mecanisme indirecte... espero no equivocar-me!


O sigui que ja ho sabeu, si voleu aconseguir el joc en la seva segona impressió, estigueu al cas dels missatges a la pàgina del joc a la BGG. I no oblideu de demanar a en Travis que us adjunti les regles en català (quants jocs tindreu en català i en llatí alhora?)!

3 comentaris:

Unknown ha dit...

M'agrada la idea d'aquest joc, però no acabo de trobar la traducció del reglament....em podeu donar un cop de mà?

Ruminahui ha dit...

Hola Josep,

La traducció del reglament està feta, però l'autor no vol que estigui disponible públicament, encara. Digue'm el teu correu, que et puc enviar una còpia, si vols.

Unknown ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.