20 de juliol 2009

Un viatge llarg i fascinant...

... el que hem fet tots plegats.

Fa 3,6 milions d'anys, un Australopithecus afarensis (Laetoli, Tanzània, Terra):


Fa 40 anys, un Homo sapiens (Mare Tranquillitatis, Lluna):


I avui dia, des de casa... Google Moon.

17 de juliol 2009

Pasturant...

Avui us volem presentar un nou joc de l'Oriol Comas i el Jep Ferret. Es tracta de Trashumantes, un joc senzill, divertit i ràpid en què l'objectiu és dur el teu ramat des de la vall a les pastures d'estiu, dalt de la muntanya, ja lliures de neu. És un joc creat per a una agrupació d'associacions dedicades a la promoció de zones rurals i de la trashumància a Terol, Castella i Astúries i no és a la venda.


Vaig provar el joc durant la fase de proves i fa il·lusió veure'l finalment editat (amb una caixa enorme, per cert... on coi el ficaré?). Es tracta d'un joc de cursa, a veure qui arriba abans i amb un regust de Can't Stop!. Els jugadors duen un pastor i el seu ramat per 120 caselles, que comencen a la vall i acaben a les pastures de muntanya. Evidentment es tracta d'arribar-hi primer i per avançar els jugadors van llançant dos daus i, segons el resultat, avancen (o reculen!) el pastor o el ramat, apareix el llop o ens ajuda el gos d'atura. El punt de tensió l'aporta el fet que un jugador va llençant els daus fins que es planta o és obligat a plantar-se pel llop. I és aquí on apareix aquest efecte Can't Stop: em planto o m'arrisco a una altra tirada, que si em surt malament potser em farà retrocedir i perdre tot el que he guanyat?


Afegiu a això uns problemes que ens podem anar trobant a l'atzar en algunes caselles i que podem solucionar (o no!) amb cartes que anem robant cada vegada que ens plantem i ja tindreu un joc per passar una bona estona!

14 de juliol 2009

Eclipsi de sol

Aquí teniu en Jordi Cairol, el més mediàtic dels astrofísics catalans, explicant al Cuní & Cia les mil-i-una aventures dels sonats que volten per mig món, tot empaitant la lluna i el Sol. I és que el senyor astrofísic se'n va a Xangai per un tema lúdic (?) i ja li han encarregat un reportatge astronòmic i periodístic sobre tots aquells frikis...

05 de juliol 2009

Prou

Ja n'hi ha prou de toreros i sonats..., ni a la Monumental ni enlloc!