07 de setembre 2011

Jugueu i apreneu, carallots...

Benvolguts,

El vostre país no és el que us pensàveu que era? Us sentiu enganyats? estafats? Tot aquest temps combregant amb rodes de molí, que si el Setge de Barcelona, que si el Fossar de les Moreres, que si la lluita per la llibertat... mariconades!

No patiu, ara podeu jugar i aprendre amb Vamos a contar diadas.

Ai, ànimes de càntir...





C's crea un joc sobre la Diada per acabar amb la "falsificació nacionalista" de la història

El partit reclama que la festa de Catalunya sigui el 23 d'abril i no l'11 de setembre

ACN Barcelona

El portaveu de Ciutadans (C's) al Parlament, Jordi Cañas, ha presentat aquest dimecres un joc sobre la Diada per acabar amb la "falsificació nacionalista" de la història. El joc, titulat Vamos a contar diadas, vol "desmentir la manipulació i falsificació de la història sobre la qual els nacionalistes han construït el mite de l'11-S", segons ha dit Cañas. C's aposta perquè la festa de Catalunya sigui el 23 d'abril, perquè l'11 de setembre és un dia "instrumentalitzat pel nacionalisme més radical". Cañas ha convidat els ciutadans a participar en l'acte alternatiu que el seu partit celebrarà aquest diumenge.

C's critica que s'ha convertit l'Onze de Setembre en la "diada nacionalista, no en la festa de tots els catalans". Cañas ha denunciat que la Diada ha sigut utilitzada al llarg de la història pels nacionalistes per "justificar el seu objectiu de construcció nacional des de la mitificació dels fets", però C's vol "aportar la llum de les dades a les ombres de la manipulació" perquè els catalans sàpiguen què va passar exactament l'11 de setembre del 1714. Cañas ha explicat que el joc pretén ser pedagògic i explicar "què va ser i què va significar en realitat l'11 de setembre del 1714". Segons el portaveu de C's, la data té un significat que és "just el contrari del que han fet creure des de finals del segle XIX els nacionalistes".

3 comentaris:

CalaPopa ha dit...

Vosaltres que sabeu d'història podeu dir-me quines inexactituds o mentides té el joc? Jo hi he jugat i només hi he trobat alguna omissió...

Ruminahui ha dit...

@CalaPopa: les respostes que ofereix el joc són correctes (excepte potser una que més aviat fa riure). El problema és que s'inventen mentides que després posen en boca dels que no pensen com ells. L'exemple típic és: ells diuen "els nacionalistes [catalans, és clar, ells no ho són de nacionalistes] us enganyen: en Casanova no va morir heroicament defensant Barcelona, sinó que va morir de vell". Aaaahhhh, gran descobriment, no sé quà faríem sense la seva incansable recerca per destapar les terribles mentides catalanistes... la cosa consisteix en refutar suposades afirmacions catalanistes que ells mateixos s'inventen.

aristocrataiobrer ha dit...

2. "Una guerra civil...", fals, va ser un conflicte internacional, la població espanyola hi participava tangencialment.

3. "Madrid y Toledo", fals, com Barcelona, van lluitar a favor de Felip i de Carles, segons l'època i qui manava.

4. És cert que les va jurar però no les va respectar, perquè era un rei absolutista, com el seu avi.

5. "Los catalanes defendían otro pretendiente..." Fals, hi havia de tot i segons la localitat. A més va haver-hi una evolució de simpaties

7. És cert que es lluitava per "la llibertat de tot Espanya", ja que Espanya era la designació geogràfica (la península) o el Regne, no el concepte actual.

8. "los poderosos...", aquesta frase faria riure si no fos que fa plorar. Les constitucions i el sistema parlamentari van ser eliminats, fins i tot la universitat va ser abolida i construïda de nou!

9. La majoria d'oficials austriacistes van patir repressió o van haver d'exiliar-se